Jesajas kallelse

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Jesaja 6

Introduktion: I den här berättelsen lär vi oss att mötet med Guds helighet leder till en djup medvetenhet om vår egen syndfullhet och otillräcklighet, men att Gud i sin nåd ger oss kraft och uppdrag att tjäna honom. Vi lär oss om vikten av ödmjukhet, lydnad och beredskap att svara på Guds kallelse.

Nyckelvers:Och jag hörde Herrens röst. Han sade: “Vem ska jag sända? Och vem vill vara vår budbärare?” Då sade jag: “Här är jag, sänd mig!”” (Jes 6:8)

Samtalsfrågor:

  1. Hur reagerade Jesaja på visionen av Guds helighet och kallelsen till tjänst, och vad kan vi lära oss av hans exempel om beredskap och vilja att svara på Guds kallelse i våra egna liv?
  2. På vilket sätt utrustade Gud Jesaja och gav honom uppdrag för hans profetiska tjänst, och hur kan vi lita på Guds kraft och omsorg när vi försöker fullgöra de uppgifter som han ger oss?
  3. Hur kan vi odla en djupare medvetenhet om Guds helighet och en större känsla av ödmjukhet och beredskap att tjäna honom, och hur kan vi stödja varandra i att urskilja och svara på Guds kallelse i våra liv?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.