De spetälska i Samaria

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: 2Kungaboken 7

Introduktion: I den här texten ser vi att Gud kan ge befrielse och överflöd mitt i desperation och förtvivlan, även i till synes omöjliga situationer. Vi lär oss om vikten av tro, lydnad och Guds trofasthet mot sina löften.

Nyckelvers: Men därefter sade de till varandra: “Vi gör inte rätt. I dag kan vi komma med goda nyheter. Men om vi tiger nu och väntar till i morgon, drar vi skuld över oss. Kom så går vi och berättar om det här i kungens hus.”” (2Kung 7:9)

Samtalsfrågor:

  1. Hur visade de fyra spetälska tro och tog ett djärvt steg i lydnad när de gick till fiendens läger, och vad kan vi lära oss av deras exempel om att lita på Guds kraft och omsorg?
  2. På vilket sätt uppfyllde Gud sitt löfte om befrielse och överflöd för folket i Samaria, och hur kan vi lita på Guds löften om att tillgodose våra behov och ge befrielse i våra egna liv?
  3. Hur kan vi övervinna frestelsen att hålla de goda nyheterna om Guds omsorg och befrielse för oss själva, och hur kan vi dela med oss av berättelser om Guds trofasthet för att uppmuntra och bygga upp varandra i tron?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.