Davids synd och omvändelse

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: 2Samuelsboken 11–12

Introduktion: I den här texten ser vi att även Guds mest trogna tjänare kan falla för frestelser och synd, men att äkta ånger och upprättelse är möjlig genom ödmjukhet och omvändelse. Vi lär oss om konsekvenserna av moraliska misslyckanden, vikten av att ta ansvar för våra handlingar och djupet i Guds förlåtelse.

Nyckelvers: Då sade David till Natan: “Jag har syndat mot Herren.” Natan sade till David: “Så har också Herren förlåtit dig din synd. Du ska inte dö.” (2Sam 12:13)

Samtalsfrågor:

  1. Hur påverkade Davids synd med Bat-Seba och de efterföljande händelserna hans förhållande till Gud och andra, och vad kan vi lära oss av hans exempel om konsekvenserna av moraliska misslyckanden?
  2. På vilket sätt visade David äkta ånger och ödmjukhet som svar på Natans tillrättavisning, och vad kan vi lära oss av hans exempel när det gäller att ta ansvar för våra handlingar och söka förlåtelse?
  3. Hur återspeglar Guds svar på Davids ånger hans karaktär av barmhärtighet och nåd, och hur kan vi uppmuntra varandra att söka och erbjuda förlåtelse inom vår församlingsgemenskap?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.