Saul, Israels förste kung

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: 1Samuelsboken 8–13

Introduktion: I berättelsen om Saul, Israels förste kung, ser vi att mänskligt ledarskap inte kan ersätta Guds suveränitet och att olydnad mot Guds befallningar får konsekvenser. Vi lär oss om farorna med att söka jordiska lösningar i stället för Guds vägledning och vikten av att lyda Guds vilja.

Nyckelvers:Se bara till att ni fruktar Herren och tjänar honom troget av hela ert hjärta, för se, han har gjort stora ting med er.” (1Sam 12:24)

Samtalsfrågor:

  1. Hur återspeglade Israels önskan om en mänsklig kung en brist på tillit till Guds suveränitet, och vad kan vi lära oss av detta om farorna med att söka världsliga lösningar framför Guds vägledning?
  2. Vad blev följderna av Sauls olydnad mot Guds befallningar, och hur kan vi tillämpa principerna om lydnad och trohet mot Guds vilja i våra egna liv?
  3. På vilket sätt kan vi försäkra oss om att vi sätter Guds suveränitet och befallningar framför världsliga önskningar och mänskligt ledarskap, och hur kan vi uppmuntra varandra att förbli trogna Guds vilja under alla omständigheter?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.