Isaks födelse

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: 1Moseboken 21

Introduktion: Huvudbudskapet i texten om Isaks födelse är att Gud är trogen sina löften, även när omständigheterna verkar omöjliga, och att han ger glädje och uppfyllelse i enlighet med sin tidsplan. Vi lär oss att Guds trofasthet och suveränitet demonstreras genom Isaks födelse, som är en uppfyllelse av hans förbund med Abraham.

Nyckelvers:Herren såg till Sara så som han hade lovat, och Herren gjorde med Sara som han hade sagt. Sara blev havande och födde en son åt Abraham på hans ålderdom, just vid den tid som Gud hade sagt honom.” (1Mos 21:1–2)

Samtalsfrågor:

  1. Hur visar Isaks födelse Guds trofasthet mot sina löften, och vad kan vi lära oss av Abrahams och Saras resa i tro och tålamod?
  2. Vilken roll spelar Guds timing i uppfyllandet av hans löften, och hur kan vi lita på honom även när hans timing verkar försenad eller skiljer sig från våra förväntningar?
  3. På vilket sätt kan Isaks födelse tjäna som en påminnelse om Guds suveränitet och omsorg i våra egna liv, och hur kan vi reagera med tacksamhet och trofasthet mot hans löften?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.