Gåvotest: Förebedjare

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En förebedjare är en person som är särskilt kallad att be för andra och att lyfta upp deras behov inför Gud. Förebedjare spelar en viktig roll i att stödja församlingen och dess medlemmar genom bön. Deras uppdrag är att stå i gapet för andra, be för deras välbefinnande och andliga tillväxt, och att söka Guds vilja och ingripande i olika situationer. Genom deras trogna och ihärdiga böner, bidrar de till att upprätthålla och stärka församlingen.

Förebedjare är viktiga för församlingens andliga hälsa och välbefinnande. Genom deras trofasta böner bidrar de till att föra människor närmare Gud, att söka Hans vilja och att uppleva Hans kraft och ingripande i deras liv. Deras tjänst är ofta osynlig, men oerhört kraftfull och betydelsefull i att upprätthålla och stärka församlingen.

Bibelord

21 Först av allt uppmanar jag till bön, åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor,” (1Tim 2:1)

16 Bekänn därför era synder för varandra och be för varandra så att ni blir helade. Den rättfärdiges bön har stor kraft och verkan.” (Jak 5:16)

18 Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden. Var därför vakna och håll ut i bön för alla de heliga.” (Ef 6:18)

26 Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Vi vet inte vad vi borde be om, men Anden själv vädjar för oss med suckar utan ord.” (Rom 8:26)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.