Problem i församlingen

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Apostlagärningarna 6:1–7

Introduktion: I den här berättelsen ställs den tidiga kyrkan inför ett problem med att fördela maten rättvist bland änkorna. Apostlarna tog itu med problemet genom att utse sju män som var uppfyllda av den helige Ande att överse uppgiften, vilket gjorde att apostlarna kunde fokusera på bönen och ordets tjänst. Detta visar hur viktigt det är att ta itu med problem i församlingen med visdom, bön och delegering.

Nyckelvers:Nej, bröder, utse sju män bland er som har gott anseende och är fyllda av Ande och vishet, så ger vi dem den uppgiften.” (Apg 6:3)

Samtalsfrågor:

  1. Hur kan den tidiga kyrkans exempel när det gäller att ta itu med problem vägleda oss när det gäller att lösa konflikter eller problem inom vår församlingsgemenskap idag?
  2. Varför är det viktigt för kyrkans ledare att prioritera bönen och ordets tjänst även när det gäller att ta itu med praktiska problem?
  3. Hur kan vi försäkra oss om att de lösningar vi implementerar som svar på församlingens problem är ledda av Anden och i linje med Guds vilja?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.