Paulus försvarstal inför kung Agrippa

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Apostlagärningarna 26:1–32

Introduktion: I Paulus försvarstal inför kung Agrippa delar han frimodigt med sig av sitt vittnesbörd om mötet med Jesus Kristus och betonar budskapet om omvändelse, förlåtelse och hoppet om uppståndelse. Trots motstånd och förföljelse står Paulus fast vid att förkunna evangeliet och uppmanar både judar och hedningar att vända sig till Gud och leva ett liv som är värdigt deras kallelse.

Nyckelvers:för att öppna deras ögon, för att vända dem från mörker till ljus och från Satans makt till Gud, så att de får syndernas förlåtelse och en plats bland dem som helgats genom tron på mig.” (Apg 26:18)

Samtalsfrågor:

  1. Hur inspirerar Paulus personliga möte med Jesus på vägen till Damaskus oss att frimodigt dela med oss av vår tro till andra?
  2. Vilka är några praktiska sätt att vända mörker till ljus i våra liv och ta emot den förlåtelse och helgelse som erbjuds genom tron på Kristus?
  3. Hur kan vi på ett effektivt sätt förmedla budskapet om ånger, förlåtelse och hopp till dem som kanske ännu inte känner Jesus som sin Frälsare?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.