Paulus ankomst till Rom

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Apostlagärningarna 28:11–31

Introduktion: När Paulus kommer till Rom får vi bevittna hur Guds löfte om att föra Paulus till hjärtat av det romerska riket för att vittna om Jesus uppfylls. Trots motgångar och fängelse förblir Paulus orubblig i att dela evangeliet, vilket visar på motståndskraft, djärvhet och orubblig tro på Guds plan. Den här berättelsen understryker den ostoppbara spridningen av evangeliets budskap och Guds kraft att verka genom utmanande omständigheter.

Nyckelvers:I två hela år bodde Paulus i den bostad som han hade hyrt, och han tog emot alla som kom till honom. Han predikade Guds rike och undervisade med stor frimodighet om Herren Jesus Kristus utan att bli hindrad.” (Apg 28:30–31)

Samtalsfrågor:

  1. Hur visade Paulus attityd och handlingar under hans tid i Rom hans orubbliga engagemang för att dela evangeliet, även under utmanande omständigheter?
  2. Hur kan vi behålla modet och uthålligheten när det gäller att dela evangeliets budskap i våra egna samhällen, trots de hinder vi kan stöta på?
  3. På vilket sätt kan vi efterlikna Paulus exempel på gästfrihet och öppenhet mot alla som vill lära sig mer om Jesus, både inom och utanför kyrkan?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.