Jeremias kallelse och uppdrag

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Jeremia 1

Introduktion: I den här texten ser vi att Gud kallar och utrustar sina tjänare för specifika uppgifter, oavsett deras ålder eller upplevda begränsningar. Vi lär oss om vikten av att lita på Guds vägledning, övervinna tvivel och osäkerhet och troget fullgöra de roller som han kallar oss till.

Nyckelvers:Då sade Herren till mig: “Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig.” (Jer 1:7)

Samtalsfrågor:

  1. Hur svarade Jeremia på Guds kallelse och uppdrag trots sina inledande känslor av otillräcklighet, och vad kan vi lära oss av hans exempel om att lita på Guds omsorg och vägledning?
  2. På vilket sätt lugnade Gud Jeremia och utrustade honom för hans profetiska tjänst, och hur kan vi lita på Guds kraft och närvaro när vi försöker fullgöra de uppgifter som han ger oss?
  3. Hur kan vi övervinna tvivel och osäkerhet när det gäller att svara på Guds kallelse i våra egna liv, och hur kan vi stödja varandra i att urskilja och troget fullgöra de roller som Gud kallar oss till inom vår församlingsgemenskap?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.