Israel går över Jordanfloden

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: Josua 3–4

Introduktion: I den här berättelsen ser vi att Guds trofasthet och kraft visar sig när hans folk går ut i tro och lydnad, och han gör det omöjliga för att uppfylla sina löften. Vi lär oss hur viktigt det är att lita på Guds vägledning, följa hans instruktioner och minnas hans mäktiga befrielsegärningar.

Nyckelvers:Det gjorde han för att alla folk på jorden ska veta hur stark Herrens hand är och för att ni alltid ska frukta Herren er Gud.”” (Jos 4:24)

Samtalsfrågor:

  1. Hur visade Gud sin kraft och trofasthet när Israel gick över Jordanfloden, och vad kan vi lära oss av detta om hans förmåga att övervinna hinder och uppfylla sina löften?
  2. Vilken betydelse hade de tolv stenarna som ett minnesmärke över Guds mirakulösa ingripande, och hur kan vi odla en anda av hågkomst och tacksamhet för Guds trofasthet i våra egna liv?
  3. På vilket sätt kan vi tillämpa principerna om tro och lydnad som vi såg när Israel gick över Jordanfloden på vår egen trosresa, och hur kan vi uppmuntra varandra att lita på Guds vägledning och omsorg?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.