Gåvotest: Diakon

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En diakon är en person som är särskilt kallad att ta hand om och stödja de behövande i församlingen och samhället. Diakoner spelar en viktig roll i att visa omsorg och medkänsla för de som är sjuka, ensamma eller på annat sätt i behov av hjälp. Deras uppdrag är att vara en källa till tröst och praktisk hjälp, och genom deras tjänst reflektera Guds kärlek och omsorg.

Diakoner är en oumbärlig del av församlingen, då de genom sin omsorg och medkänsla visar Kristi kärlek i handling. Genom att möta praktiska och emotionella behov, hjälper de till att bygga upp församlingen och främja en kultur av kärlek och omsorg inom kristna gemenskaper.

Bibelord

35 För jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. 36 Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.” (Matt 25:35–36)

2 Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag.” (Gal 6:2)

27 Men att ta hand om föräldralösa barn och änkor i deras nöd och hålla sig obesmittad av världen, det är en gudstjänst som är ren och fläckfri inför Gud och Fadern.” (Jak 1:27)

17 Den som ömmar för den fattige lånar åt Herren och lönas av honom för det goda han gjort.” (Ords 19:17)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.