Gåvotest: Apostel

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En apostel är en budbärare och ambassadör, utvald och utsänd för att förmedla Jesu Kristi lära till andra. Termen “apostel” kommer från det grekiska ordet “apostolos,” vilket betyder “en som är sänd.” Apostlar spelade en avgörande roll i den tidiga kristna kyrkan genom att etablera församlingar, sprida evangeliet och tillhandahålla andligt ledarskap och vägledning. Deras uppdrag var att fortsätta Jesu verk genom att predika de goda nyheterna, utföra mirakel och stärka de troendes tro.

En apostels arbete är grundläggande för kyrkans etablering och tillväxt, kännetecknat av deras engagemang för att sprida evangeliet, leda troende och demonstrera Guds kraft genom sina handlingar och undervisning.

Bibelord

19 Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn 20 och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut.”” (Matt 28:19–20)

8 Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”” (Apg 1:8)

11 Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare, 12 för att utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp” (Ef 4:11–12)

12 Det som kännetecknar en apostel har blivit utfört hos er med all uthållighet, genom tecken, under och kraftgärningar.” (2Kor 12:12)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.