David skonar Sauls liv

Christian MölkBibelberättelser Leave a Comment

Bibeltext: 1Samuelsboken 24

Introduktion: I den här berättelser ser vi att förlåtelse och barmhärtighet är viktiga egenskaper hos ett gudfruktigt ledarskap, även när det gäller personligt svek och orättvisa. Vi lär oss om vikten av ödmjukhet, tillit till Guds rättvisa och nådens kraft att övervinna hämnd.

Nyckelvers:Herren ska döma mellan mig och dig, och Herren ska hämnas mig på dig, men min hand ska inte röra dig.” (1Sam 24:13)

Samtalsfrågor:

  1. Hur visade David ödmjukhet och förtröstan på Guds rättvisa genom att skona Sauls liv, och vad kan vi lära oss av hans exempel när det gäller att bemöta personlig orättvisa med nåd och förlåtelse?
  2. På vilket sätt återspeglade Davids handlingar hans förståelse för Guds suveränitet och roll som domare, och hur kan vi odla en liknande tillit till Guds timing och rättvisa i våra egna liv?
  3. Hur kan vi tillämpa principerna om förlåtelse och barmhärtighet i den här berättelsen på våra relationer i församlingen, och hur kan vi uppmuntra varandra att reagera med nåd och ödmjukhet inför personliga oförrätter?
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.